De eerste passagiersdrone, Ehang 184

with No Comments

Dit is, tot nu toe, de allereerste passagiersdrone uitgebracht op de markt.
Deze coole drone heeft acht elektrische propellers. Twee multipropellers aan elk van de vier armen van deze levensechte grote drone.
In eerste instantie is de drone ontworpen voor korte vluchtjes tot en met 16 km per vlucht met een snelheid van ongeveer 100 km per uur.
De Ehang 184 is compleet autonoom, hij brengt je waar je heen wilt door je navigatieadres op een scherm in te voeren. Deze supersmart drone heeft geen stuur of knoppen; alles wordt geregeld via een scherm, net zoals de Tesla.
De Chinese makers beweren dat de Ehang 184 in de nabije toekomst ingezet zou kunnen worden als taxi. Deze enthousiaste plannen zijn nog niet goedgekeurd door de Amerikaanse overheid.
Ehang 184 volledig automatisch - de goedetip.nl
De volledig autonome éénpersoons-drone is in staat om je van A naar B te brengen door simpelweg het invoeren van de adressen in een smartphone-app via het tablet look-a-like schermpje.

Ehang 184 passagiers transport - degoedetip.nlEr is absoluut geen optie om af en toe het stuur over te nemen want behalve een stoel, gordel, schermpje en een bekerhouder is de cockpit leeg. Yan verteld dat in ieder van ons een stemmetje zegt: ‘Ik wil vliegen’. Hij wil meteen die droom uit laten komen en de vliegervaring leveren, niet pas na zoveel lessen en vlieguren. We hebben een innovatief en veilig backup systeem ontworpen en ingebouwd. Mocht er een systeem uitvallen dan neemt de backup systeem meteen over.

De co-uitvinder George Yan verteld trots dat het vliegen in de Ehang 184, een Ferrari gevoel is, maal 10!
Bekijk het filmpje hieronder.