Dubai Medinat
Dubai Medinat

We nemen je eerst mee op vakantie naar Dubai, één de zeven Verenigde Arabische Emiraten, een land wat ligt in het midden-oosten. Dubai is zeer westers georiënteerd en de gigantische projecten zoals de Palmeilanden, Down Town Dubai, Dubai Marina en de super-de-luxe hotels laten je even vergeten dat je op vakantie in het Midden-Oosten bent. Er gaat een heel nieuwe wereld voor je open, één waar het onmogelijke toch mogelijk lijkt te zijn. Maar op vakantie naar Dubai is niet alleen extravagante hotels, strand en zon. Er valt nog meer te ontdekken, waardoor je hier een onvergetelijke vakantie kunt beleven. Met het vliegtuig ben je met ruim zes uur in Dubai, waar je kunt gaan genieten van alles wat dit bijzondere land te bieden heeft. Een groot deel van de Verenigde Emiraten bestaat uit woestijn, met hier en daar wat opgewaaide duinen.Dubai ligt aan de Perzische Golf en daar doemt ineens een indrukwekkend skyline op. Prachtige uitnodigende stranden langs de kilometers lange kust, een duik in het fantastische water is zeker de moeite waard. Het woestijnklimaat kan in de zomer flink oplopen, met een hoge luchtvochtigheid, maar van september tot mei zorgt een temperatuur van rond de 25°C, dat Dubai een fantastische bestemming voor een vakantie aan het strand is.

Dubai
Dubai Creek

Maar zoals we al eerder zeiden: Dubai heeft meer dan strand en zon. Er valt tijdens de vakantie namelijk genoeg te bekijken en te ontdekken. Dit kan op een betaalbare manier in Dubai, bijvoorbeeld met een taxi, metro of toerbus van Big Bus Tours met het bekende hop-on-hop-off systeem. Je moet in ieder geval even een kijkje nemen bij het Burj Al Arab hotel waar menig beroemdheid een nacht heeft doorgebracht. Het Wild Wadi waterpark ligt ernaast, dus verkoeling genoeg in de buurt. Of je pakt de bus naar het hoogste gebouw van de wereld: het Burj Khalifa met 162 verdiepingen en 828 meter hoog. De golfliefhebber krijgt tijdens de vakantie in Dubai één van de mooiste banen van de wereld voorgeschoteld en shopper heeft zijn eigen walhalla. Alleen al de Dubai Mall bestaat al uit 1200 winkels. Of het gezellige Dubai Marina met de vele restaurants en terrassen. Zelfs de skiër komt tijdens de vakantie in Dubai aan zijn trekken, in de woestijn van Dubai ligt namelijk de hoogste indoor skibaan ter wereld. Hier kan men van de sneeuw genieten terwijl buiten de temperatuur rond de dertig graden is. Nog meer spanning en sensatie? Probeer dan eens het ‘dunebashing’. Met een 4×4 jeep gaat men de woestijn in en de ervaren chauffeurs zorgen voor een ‘dolle’ rit door het indrukwekkende gebied.

Aruba Palm Beach
Aruba Palm Beach

Dubai is imponerend op alle fronten, het emiraat leeft en bruist. Toch gaat het er anders aan toe dan bijvoorbeeld tijdens een vakantie op Aruba. Dit is ook een zonnige plek voor het gehele jaar, maar dan weer met een hele andere vakantie sfeer. Ooit behoorde het eiland Aruba bij de Nederlandse Antillen, maar in 1986 zette Aruba de stap naar de Status aparte, nog altijd onderdeel van Nederland. Aruba voelt nog steeds als een stukje Nederland, maar dan wat tropischer. Aruba heeft hagelwitte zandstranden, turquoise water en de heerlijke Caraïbische sfeer. Het landschap van Aruba is dor en rotsachtig, maar de vele cactussen en de bijzondere Divi Divi bomen maken veel goed. Net zoals de kilometers lange stranden en het fraaie koraalrif rondom Aruba. Duikers en snorkelaars zullen zich op Aruba dan ook prima vermaken. Aruba is ideaal voor een vakantie, zeker door het subtropische klimaat. De passaatwind op Aruba zorgt voor een verkoelende bries en ook al is het regenseizoen, de buien duren meestal maar kort.

Aruba vakantie
Eagle Beach

Het Palm Beach strand is wel één van de bekendste stranden op Aruba, hier staan ook de meeste vakantiehotels. De zee is hier vrij kalm, waardoor watersporten en zwemmen hier heerlijk is. Bij Eagle Beach op het strand is het wat rustiger, maar de zee is wat wilder. De kust loopt stijl af en als je op vakantie bent met kleine kinderen kun je dan ook beter naar Baby Beach uitwijken. Op Aruba kan men tijdens de vakantie ook andere dingen doen dan alleen van zon, zee en strand genieten, zoals een bezoek aan de hoofdstad Oranjestad. De prachtige 18-eeuwse huizen zullen een diepe indruk achter laten. Lekker winkelen in de Nassaustraat of gewoon de Caraïbische sfeer proeven op een terras in de zon. De natuurliefhebber moet tijdens de vakantie op Aruba zeker een bezoek brengen aan het Bubali vogelreservaat, aan Casibari en de Ayo rotstuinen. De sportieveling wil misschien wel de hoogste berg van Aruba beklimmen; vanaf de Hooiberg heeft men namelijk een schitterend uitzicht over het eiland en soms kan men zelfs naar Venezuela kijken. De hele ambiance is op Aruba wat losser dan in Dubai, Aruba heet niet voor niets: ‘One Happy Island’. Toch zijn beide bestemmingen echte aanraders en juist de tegenstellingen maken van zowel Dubai als Aruba perfecte bestemmingen voor een heerlijke vakantie. Ook al zit er 13171 kilometer tussen Dubai en Aruba, ze hebben ook overeenkomsten, waarvan de belangrijkste waarschijnlijk zijn dat je op beide plekken kunt genieten van de sfeer, de cultuur, de natuur en het klimaat. Twee top locaties voor een onvergetelijke vakantie. vitamine mee op reis Wil je gemakkelijk hotels vergelijken over de hele wereld en tot wel 75% besparen ? 

Abu Dhabi
Abu Dhabi

Het huren van een auto                             

Gespecialiseerd in vakantie auto’s. Wereldwijd worden alle bestemmingen en de prijzen van verschillende verhuurders vergeleken. Een uitstekende service met duidelijke Nederlandse huurcontracten, heldere voorwaarden en de grootste keuze huurauto’s.
U kunt zélf online reserveren via deze uiterst gebruiksvriendelijke vergelijkingssite!
AutoHuren.nu biedt u niet alleen de beste autohuur-tarieven maar ook unieke voorwaarden, zoals bijvoorbeeld: Geen boeking, annulering of wijzigingskosten, een gratis 24-uur service en uiteraard onze prijsgarantie.